Over ons

IT’ers met een zorghart: bestaan die echt?

Werken in en aan de zorg is het mooiste wat er bestaat. Maar de zorg staat ook voor hele grote uitdagingen. Overal in de zorg zien we personeelskrapte en moet er meer steeds meer werk worden verzet met hetzelfde personeel. De grote vraag is: hoe krijg je dat voor elkaar zonder in te leveren op kwaliteit?

Bij MedScan werken we met ons hart en hoofd aan het oplossen van die uitdagingen van slimme zorgprofessionals door het ‘bijkomende werk’ te automatiseren en zo bij de Zorgprofessional weg te houden. En een aantal van ons weet hoe belangrijk dat is, om ze zelf aan het bed hebben gestaan.

Want lang niet genoeg mensen kiezen voor een carrière in de zorg, dus de professionals die je hebt wil je de ruimte geven om zorg te leveren. Door administratie en overbodige taken te beperken, werk je aan betere medewerkerstevredenheid in de zorg.

IT en zorg: een lastige combinatie?

We horen vaak het verhaal dat de zorg  niet innovatief zou zijn. Te langzaam. Vastgeroest zelfs. Dat is niet onze  ervaring. Wij zien zorgverleners juist, zeker sinds de coronacrisis,  uitgebreid experimenteren met nieuwe manieren van het aanbieden en verlenen  van zorg. Maar in het ‘secundaire proces’ – denk aan voorraadbeheer,  verzending, klaarzetten van benodigdheden, het boeken van hulpmiddelen etc. –  blijft die innovatie vaak achter.

In de praktijk doen artsen en  verpleegkundig specialisten digitale consulten of zelfs beeldbellen, met het  digitaal patiëntdossier bij de hand, maar de rest van de afdeling weet niet  waar een rolstoel staat en is hiernaar aan het zoeken!

IT en de zorg kunnen ook lang niet  altijd goed met elkaar opschieten. Het is niet makkelijk om een softwarehuis  te vinden dat de zorg echt snapt, waardoor de belofte van een mooi nieuw  softwaresysteem vaak niet uitkomt. IT-projecten gaan vaak zwaar over budget,  wat de relatie tussen ziekenhuis en IT-partner – en, nog urgenter, de  kwaliteit van zorg – niet ten goede komt.

We weten bij MedScan hoe het is om aan  het bed te staan. En we weten dat IT-projecten in de zorg alleen succesvol  zijn als je ze samen met de zorgverleners doet. Voor ons is een project pas succesvol  als de zorg er ook echt beter van wordt.

Wij verbeteren de ondersteunende processen

Met onze producten en maatwerkprojecten richten we ons niet op het zorgproces zelf, maar op de logistieke operatie die het zorgproces ondersteunt. Met technologie maken we belangrijke operationele processen minder belastend voor je organisatie. Zo helpen we je of efficiënter te zijn en de kosten in de hand te houden.

We helpen bijvoorbeeld tientallen ziekenhuizen met het beheren van hun voorraad en verzendingen. Daardoor zijn drukke, dure zorgprofessionals niet meer bezig met uitzoeken waar dozen met essentiële medische hulpmiddelen gebleven zijn. Want dat is gewoon zonde.

Met goede, gebruiksvriendelijke software lopen je processen beter, gaat er minder mis, heb je lagere kosten en hoeven zorgprofessionals minder ondersteunend werk te doen. En kan Finance alle gebruikte spullen aan een behandeling koppelen. Dat geeft overzicht en controle en maakt verdere optimalisatie mogelijk. Bijvoorbeeld door het voorraadbeheer te verbeteren, waste te verminderen en zo kosten te verlagen.

Vertel ons wat je nodig hebt

Je kunt morgen aan de gang met het MedScan Platform, de KeeptrackApps en de KlaarzetprotocollenApp. Maar daarnaast, maken we ook software op maat (Design and Build). We hebben de specialisten in digitale innovatie met ruime ervaring in het ondersteunen van processen die altijd door moeten kunnen. ('mission critical', noemen softwaremensen dat). Onze zorgkennis en ervaring met  het razendsnel neerzetten van digitale oplossingen maakt ons een goede partner voor het oplossen van jou digitale vraagstukken.

IT’ers met een zorghart? Ze bestaan. En jij hebt ze gevonden. Samen met jou en je zorgteam gaan we kijken wat je nodig hebt om beter te kunnen werken. En welke data, apps of andere software je daarvoor nodig hebt.

Contact

Start getting smart with Medscan

Wil je kennis maken, heb je een vraag of zoek je een oplossing?