Oplossingen

MedScan Platform

Het MedScan Platform™ verbindt gegevens uit je bedrijfssystemen, zoals je EPD of ERP. Met die data kun je op het MedScan Platform je bestaande processen automatiseren en nieuwe processen bouwen.

Ons uiteindelijke doel? Samen met de professionals op de werkvloer een systeem bouwen voor ‘integraal resourcemanagement’ in de zorg: een systeem dat jouw inkopers, financiële staf en zorgverleners realtime laat zien wat er in voorraad is, waar het is en of het nog inzetbaar is. Is het op, dan weet je voor welke behandeling het gebruikt is.  Zo maak je alles wat je ziekenhuis koopt en gebruikt 100% traceerbaar.


Inmiddels gebruiken meer dan 20 zorginstellingen onze software. Samen met hen hebben we een groot aantal modules ontwikkeld:

Medische registratie

Medische registratie dwingt 100% volledigheid af bij het scannen van verbruikte medische hulpmiddelen tijdens een ingreep. Zo helpen we de zorgprofessional bij het handhaven van patiëntveiligheid. Komt er een recall? Dan is altijd het gebruikte hulpmiddel of implantaat te achterhalen.

Voorraadmodule

Met de voorraadmodule kun je op het MedScan Platform voorraad ontvangen, beheren en automatisch bestellen.

Bestelmodule

De bestelmodule is handig om op de OK, interventieafdeling of een verpleegafdeling snel en overzichtelijk bestellingen te plaatsen in het ERP en zo de voorraad aan te vullen. Vooraf ingestelde bestelgegevens maken bestellen snel en foutloos.

Artikelbeheer

Artikelbeheer, lokaal en in het ERP: het MedScanplatform heeft een eigen artikelen-database. Zo kun je al voor de koppeling met een ERP starten met het scannen en registreren van medische hulpmiddelen. Na iedere scanhandeling verrijken we de databas met informatie uit de GS1 Datasource.

Bruikleenmodule

De bruikleenmodule maakt het beheren en controleren van bruikleensets veel eenvoudiger. De module activeert bij het scannen van bruikleenimplantaten automatisch de bruikleenmodus en zorgt zo voor de correcte administratieve en financiële afhandeling.

Schedulers

Schedulers versturen vanuit het MedScan Platform per mail rapporten op maat. Maak deze bijvoorbeeld voor Inkoop of externe leveranciers. Automatisch versturen scheelt veel handwerk.

Rapportage en recall

Rapportage en recall: het MedScan Platform legt iedere scanhandeling en de bijbehorende transacties vast in een database. Daardoor kun je medische hulpmiddelen zoals implantaten altijd snel vinden, bijvoorbeeld bij een recall. Standaard rapportages zorgen dat je altijd overzicht hebt over bijvoorbeeld gemiddelde materiaalkosten per verrichting of wie je grootste leveranciers zijn.

OK-scherm

Het OK-scherm helpt medewerkers in operatiekamers medische hulpmiddelen goed en volledig te registreren met een scanner. Op het scherm kunnen ze ook de status van gescande hulpmiddelen corrigeren, bijvoorbeeld als het plaatsen van een implantaat niet gelukt is. Het OK-scherm stuurt dan een correctiebericht naar het EPD, zodat ook daar de medische informatie correct is.

Goederenontvangstscherm

Het goederenontvangstscherm helpt op een gebruiksvriendelijke manier om alle soorten van binnenkomende goederen correct en volledig te registeren in het ERP-systeem.

Samen werken we beter

KeepTrackApps

Onze KeepTrackApps automatiseren specialistische logistieke processen op een gebruikersvriendelijke manier, met het MedScan Platform als databron.

Klaarzetprotocollen-App

Als de verpleging de patiënt de operatiekamer binnenrijdt, moeten alle benodigdheden daar klaarliggen. Dat is de verantwoordelijkheid van de OK-assistenten.

Contact

Start getting smart with Medscan

Wil je kennis maken, heb je een vraag of zoek je een oplossing?