Design & Build

Maatwerkoplossingen voor de zorg

Bij MedScan leveren we oplossingen voor veelvoorkomende uitdagingen in de zorg. Maar jij hebt ook je eigen, unieke processen. Of integraties met systemen die niet standaard te koop zijn. Of je wilt innoveren en dingen uitproberen die nog niemand gedaan heeft.

Samen de zorg innoveren

In die gevallen dat er geen standaard product bestaatvoor jullie vraag, heb je een maatwerkoplossing nodig. Om je daarmee te helpen zijnwij de specialisten die oplossingen zoals add-on software, koppelingen of appssamen mét jou bedenken en bouwen.

Wij brengen brede software kennis en decenniaervaring mee. Gecombineerd met jouw ervaring en kennis van je organisatie,processen en je huidige systemen bouwen we samen praktische oplossingen, diehet leven van zorgprofessionals en hun ondersteuners echt verbeteren.

Hoe wij dat aanpakken

Onze aanpak bestaat uit vijf duidelijke stappen:

1. Uitvinden

We organiseren ideation workshops om in jouw organisatie de kansen en ideeën te verzamelen. De beste daarvan werken we uit in een productconcept, dat we meteen valideren. Zo weten we dat we op het goede spoor zitten. We sluiten deze fase af met het uitwerken van de businesscase.

2. Ontwerpen

Nu doen we een ‘Sprint 0’: een eerste ontwikkelronde waarin we, samen met de gebruikers, een prototype ontwikkelen van de nieuwe applicatie. Door deze snel te testen en de feedback te verwerken, perfectioneren we het ontwerp.

3. Bouwen

In de bouwfase volgen we meestal een ‘agile’ aanpak. We voegen functies dus één voor één toe, waarbij we beginnen met degene die de meeste waarde levert. Maar we zitten niet vast aan een speciale manier van organiseren, dus we richten het project in zoals dat past bij jouw opdracht, budget en organisatie.

4. Implementeren

We weten hoe de zorg werkt en hebben alle kennis en ervaring in huis om je nieuwe software goed te laten landen in je organisatie, waar iedereen altijd druk is. We begeleiden de implementatie, organiseren trainingen en activatiecampagnes en passen waar nodig de software nog aan.

5. Beheren en ondersteunen

We bieden al onze oplossingen aan als Software as a Service (SaaS). Dat betekent: geen installaties en infrastructuur op jouw locaties.   Op basis van heldere afspraken in een SLA (Service Level Agreement). We werken daarbij nauw samen met jouw IT-afdeling en rapporteren over hoe, hoe vaak en met welk resultaat je mensen de software gebruiken. Dat helpt ons om samen je applicatie verder te ontwikkelen en te optimaliseren.

Integraties & technologie

IT-landschappen in de zorg, en vooral in ziekenhuizen, zijn complex omdat zorgprocessen complex zijn. Je combineert zeer diverse systemen en applicaties in een hybride landschap met on-premises-, cloud- en SaaS-applicaties. Tegelijkertijd ligt alles wat met veiligheid en privacy te maken heeft onder een vergrootglas en zijn de eisen aan beschikbaarheid en betrouwbaarheid zeer hoog.

Wij kennen deze landschappen heel goed, dus we weten welke integraties je waarschijnlijk nodig hebt:

  • Onze software integreert met alle gangbare ERP’s en EPD’s, waaronder HiX en Epic
  • Wij zijn AFAS-integratiepartner, wat het werken met je financiële data makkelijk maakt
  • Omdat onze software werkt in deMicrosoft-cloud, integreert hij naadloos met Microsoft 365, Teams en Dynamics365.

Technologie: snel ontwikkelen, thuis in alle omgevingen

Dankzij nieuwe technologie kunnen we snel én goed software bouwen. Waar mogelijk gebruiken we low-code tools, waarmee we snel en goedkoop prototypes ontwikkelen en nieuwe ideeën testen. Die zetten we daarna om in robuuste, onderhoudbare oplossingen. Dit heet in de software wereld fusion development.

We kunnen goed overweg met hetMicrosoft-ecosysteem en de standaard functionaliteiten van Microsoft 365, PowerPlatform en Azure. Maar ook in andere landschappen, zoals Amazon AWS of eenhybride situatie, zijn we thuis.

Als je dat wilt, kijken we mee naar je hele landschap en adviseren we je over de volgende stappen op het gebied van software, infrastructuur en data.

Uiteraard ontwikkelen we ook apps voor alle mobiele platformen.

Samenwerken aan succes

Soms heb je grote ambities en een sterke behoefte aan innovatie, maar niet het bijpassende budget. Laten we samen eenmanier bedenken om je project toch van de grond te krijgen. Voor elke situatie is een oplossing te vinden.

  • In de simpelste opzet krijg je van ons een scherpe offerte en bedenken en creëren we daarna je oplossing.
  • Wil je zeker weten dat je je investering terugverdient? Dan kunnen we je project gedeeltelijk performance-based oppakken. Je deelt dan je kostenbesparing of extra omzet met ons, wat ons extra motiveert om jou snel waarde te bieden.
  • Zien we bredere toepassingen voor jouw oplossingen? Dan kan jouw innovatie-idee het volgende product van MedScan worden. Dat biedt ons kansen, waardoor jij voor een klein budget een perfecte oplossing krijgt.Al onze oplossingen en processen hebben de volgende certificeringen:

ISO 9001:2015

ISO 27001:2013

NEN 7510

Contact

Start getting smart with Medscan

Wil je kennis maken, heb je een vraag of zoek je een oplossing?